Avem timp sa intre-visam si sa co-cream lumea

Avem timp sa intre-visam si sa co-cream lumea
Cand am plecat din Bucuresti, in urma cu 10 zile, vestile negative incepusera sa se propage. Era seara tarziu si imi simteam panica pe stomac, in timp ce masina mergea cu viteza pe autostrada goala. Simteam ca fugim de ceva, si acel ceva nu era virusul. Fugeam de limitarea libertatii si de panica din oras, de acel rau nevazut care incepea sa controleze mintile oamenilor. Ca niciodata, televizorul fusese deschis in ultimele zile, timp de cateva ore bune pe zi, pe programele de stiri. Desi aveam o doza buna de luciditate cu care urmaream totul (citisem si ascultasem cateva materiale in ultimii vreo 10 ani despre descrierea scenariului epidemiei, chiar cu detalii "tehnice"), totusi am putut sa constat ca anumite mesaje, repetate cu o anumita frecventa, incep sa ne programeze mental si sa ne conduca catre o anumita stare, lucruri pe care le resimteam si eu. Exact asa cum scrie Joe Dispenza in cea mai recenta carte aparuta la noi, "Supranatural", cand percepem o amenintare (fie ca ea este reala sau inchipuita), foarte multa atentie si energie se duce catre lumea exterioara - locul de unde pandeste pericolul. Corpul elibereaza hormoni de stres si pune in miscare o cantitate enorma de energie, astfel incat sa putem face fata amenintarii. Cand se intampla acest lucru, organismul isi pierde starea de echilibru din cauza stresului resimtit.

Am avut posibilitatea sa alegem daca sa ramanem in Bucuresti sau sa plecam si am ales sa plecam, din instinct, fara sa gandim prea mult ce facem cu treburile care ramaneau nerezolvate. (Intre timp ne-am organizat sa rezolvam de la distanta tot ce e important.) Departe de lumea dezlantuita am avut mai multa liniste sa ne intoarcem catre lumea interioara. Probabil nu ar ma fi durat prea mult nici in Bucuresti pana sa reduc timpul petrecut la stiri la o data pe zi si sa imi directionez atentia si energia spre interior. Am luat cea mai buna decizie, de a petrece aceasta perioada in casuta noastra dinspre munte.

"Nu e usor sa reusesti sa treci dincolo de corpul tau, de mediul inconjurator si de timp, dar merita, pentru ca in momentul in care te deconectezi de realitatea tridimensionala, patrunzi intr-o cu totul alta realitate, numita realitate cuantica, ce constituie lumea posibilitatilor infinite.", scrie Joe Dispenza. Reusim acest lucru prin meditatie si rugaciune, directionand mai multa energie catre izvorul din interior legat la Sursa si ridicandu-ne frecventa prin diferite metode. In momentul in care reusim acest lucru o bucata de timp, in fiecare zi, putem schimba ritmul lucrurilor in bula noastra si modul cum percepem lucrurile din realitatea inconjuratoare.

Mai multi oameni mi-au spus ca in sfarsit simt ca au timp pentru ei, pentru suflet si, poate, ei au atras ceea ce se intampla, dorindu-si mai mult timp. Cu totii ne-am dorit sa avem mai mult timp. Majoritatea oamenilor de pe pamant, daca erau intrebati, ar fi spus ca isi doresc o altfel de lume, o lume in care sa domneasca pacea si iubirea, o lume condusa de valori spirituale, nu materiale. Ma intreb si eu, ca Neale Donald Walsch, in cartea "Furtuna dinaintea linistii": Cum este posibil ca 6,9 miliarde de oameni să susțină toţi că vor aceleaşi lucruri — pace, securitate, oportunitate, prosperitate, fericire şi iubire — şi să fie în mod bizar incapabili să le obţină?

Iata ca timpul s-a oprit si regulile lumii vechi au fost anulate sau puse pe pauza, urmand sa fie reluate cine stie cand. Marii vindecatori si oameni spirituali spun ca nu exista cale de intoarcere inapoi, catre vechea normalitate, catre vechiul mod de organizare a lumii, care era nesustenabil. Ca acest crash al lumii vechi, mai mult sau mai putin regizat (aici parerile difera si adevarul e greu de aflat in mod absolut), a fost permis de Divinitate si a fost cerut de constiinta colectiva (de sinele inalt al oamenilor).

Primesc mesaje alarmante, chiar de la prieteni buni, care isi ocupa o mare parte din timp cu ingrijorarea pentru aceste vremuri. Ingrijorarea e naturala, iar compasiunea e omeneasca si fireasca, insa daca ne petrecem majoritatea timpului in ingrijorare, nu vom petrece acel timp semanand credinta si incredere. Exista o lege a metafizicii care spune ca lucrul caruia ii aloci energia si atentia ta va creste. Iar Florence Scovel Shinn are un mod foarte puternic si convingator prin care ne invata cum sa retragem energia din lucruri pe care nu vrem sa le crestem. "Neg aceasta epidemie" nu inseamna inconstienta sau negare a realitatii, ci a retrage energia de acolo si a amprenta subconstientul nostru cu convingerea ca acest lucru nu mai exista, a fost depasit. (Recomand "Jocul vietii si cum sa-l joci", ca si celelalte carti scrise de Florence Scovel Shinn.)

Avem timp si putem sa alegem catre ce vrem sa directionam energia si atentia noastra, in timp ce stam acasa in aceasta perioada. O mare cantitate de galagie, agitatie, distrageri exterioare s-au oprit. Multe activitati, proiecte exterioare care angajau energii s-au micsorat, s-au contractat, permitand energiilor sa se intoarca spre matca. Dupa gestatie in pantecele constiintei colective, se va naste o noua lume, lumea noastra. Eu vizualizez o lucrare colectiva; in timp ce unii traiesc in panica si pun energia fricii lor in aceasta lucrare, altii vizualizeaza o lume noua, curata. Pun si eu particica mea de energie la crearea lumii noi si va invit si pe voi sa o faceti! Sa nu va fie teama de faptul ca nu ne reintoarcem maine la viata pe care am avut-o! Gestatia are nevoie de timp, NOUL are nevoie sa fie conceput, protejat si hranit, inainte de a se naste in lume!

Daca folositi uleiuri esentiale, in grupul Aromaterapie pentru fiecare, ca si in celelalte grupuri Facebook, gasiti numeroase resurse referitoare la aromaterapia emotiilor si la #psihoaromaterapie. Spre exemplu, Rose deschide inima catre iubire si compasiune, Yarrow va ajuta sa construiti un spatiu energetic sigur, in care sa va simtiti protejati, Hope ofera o perspectiva pozitiva, generoasa, abundenta, altruista, Balance, Peace, Serenity, Juniper Berry sunt printre uleiurile care reduc si elibereaza starile de anxietate si teama, Rozmarinul deschide centrul viziunii - Ajna, Uleiurile de citrice, Citrus Bliss, Spearmint pun in miscare energia stagnanta, improspateaza, curata, Rose, Forgive, Bergamota sunt de ajutor in stari de furie, Yarrow si Helichrysum sunt vindecatori ai ranilor profunde - le puteti folosi in meditatii pentru vindecare personala sau colectiva, Tamaie, Santal puteti folosi in meditatii etc.
Sa intre-visam si sa co-cream o lume care isi duce traiul pe acest pamant la frecvente mai inalte! ❣️
Cu speranta si cu incredere,
Monica Bors
psiholog, psihoterapeut
Taguri:

Comentarii