Coada Soricelului si Ciubotica Cucului

Coada Soricelului si Ciubotica Cucului

Ce au in comun florile de Ciubotica Cucului si uleiul esential de Yarrow (Coada soricelului)?

M-am intrebat si eu, dupa ce am avut impulsul sa le asez impreuna la poza. „Le sta bine asa, ca doar au domenii de actiune comune”, a zis rapid intuitia si eu am ascultat-o. Apoi a venit si mintea si a intrebat “ce ziceai ca fac ambele?” si m-am apucat sa gandesc ce-o fi cu aceasta alaturare. Ca eu despre uleiul esential de Coada soricelului as fi vrut sa scriu cateva vorbe.

Ambele plante cresc pe aici, pe campurile noastre romanesti. Ambele sunt in tabara plantelor protectoare din punct de vedere energetic. Uleiul esential de Yarrow consolideaza campul energetic si impiedica scurgerile de energie. Florile de Ciubotica Cucului se atarna la stresini sau se pun in buchetele langa ferestre pentru protectia casei. Ambele pazesc spatiul, florile de Ciubotica Cucului cu un parfum mai suav si cu o energie feminina, Coada soricelului cu un miros mai aspru si cu o energie masculina.

Mirosul, delicatetea si energia florilor de Ciubotica Cucului le-am asimilat, in timp ce le culegeam, cu energia zanelor. Am gasit apoi aceasta asociere in traditiile populare, Ciubotica Cucului fiind considerata o planta pretuita de zane. Buchetul sta acum atarnat la streasina si il simt cum vegheaza casa cu o energie feminina suava, ca in povestile cu zane bune, zane ale naturii. Prin alte parti ale Europei, Ciubotica Cucului se numeste si Cheile Maicii Domnului, Cheile Doamnei noastre sau Cheile Sfantului Petru, recunoscandu-i-se de asemenea rolul protector.

Coada Soricelului, pe numele ei oficial Achillea Millefolium, poarta numele unui erou legendar vrednic in lupta, aproape invincibil si aproape nemuritor – Ahile. Coada Soricelului este din timpuri vechi nelipsita soldatilor, ii insoteste pe campurile de lupta undeva intr-un buzunar sau in desaga, leac rapid de folosit in cazul ranilor capatate in lupte. (Ciubotica Cucului este folosita si ea in ranile externe.) Yarrow protejeaza energetic si reduce starile de slabiciune si vulnerabilitate.

Iata prima tema comuna: un voinic si o zana care lucreaza pe protectia energetica!

O alta tema comuna: virozele respiratorii. Ceaiul de Ciubotica Cucului este cunoscut ca amelioreaza simptomele de gripa, raceala, viroze respiratorii. Ciubotica Cucului este utilizata in fitoterapie pentru inzestrarile sale antitusive, expectorante, emoliente, fluidifiante, antispatice, analgezice, anestezice, sedative. Uleiul esential de Yarrow contine, la randul lui, niste molecule speciale antiinflamatoare, numite chamazulene. In combinatie cu uleiurile esentiale de Lavanda, Cypress si Lemon, Yarrow este de folos in gripa (influenza) caracterizata prin febra puternica si dureri de cap (Gabriel Mojay – aromaterapeut experimentat, profesor, autor, primul presedinte al Aromatherapy Organisations Council)!  

Ambele plante sunt recomandate pentru reglarea ritmului cardiac, ambele lucreaza cu blandete pe zona inimii, fiind cardiotonice gentile.

Ambele elibereaza emotiile stagnante din zona ficatului, inimii si rinichilor - frica, tristetea, tensiunea si furia. 

Iata cate ceva despre aceasta alaturare...

In toate variantele mele de “lista scurta” de uleiuri de prim ajutor, lista refacuta in timp pe masura ce am studiat si am cunoscut tot mai multe uleiuri, se gaseste fara exceptie Yarrow. Pentru forta pe care i-o simt, pentru ca l-am catalogat ca un vindecator de prima clasa, un vindecator al ranilor grele energetice si fizice, pentru ca lucreaza pe mai multe arii simultan, pentru rolul lui de protector energetic, pentru ca simt ca forta lui de a patrunde si de a vindeca nu pot fi substituite de un alt ulei (poate doar de Helichrysum). L-am folosit in timp atat pentru proprietatile lui energetice si emotionale, cat si pentru ajutorul rapid in cazul ranilor. Il recommend, atat pentru perioada pe care o traversam, cat si de avut in permanenta in trusa aromaterapeutica a casei!

Cu multa dragoste,

Monica Bors                

Taguri:

Comentarii