Energie de foc pentru transformare si noi inceputuri

Energie de foc pentru transformare si noi inceputuri

 

O dimineata ca oricare alta, mai mohorata as zice, in care energia s-a pus in miscare ceva mai greu. Obisnuiesc sa imi incep ziua cu o introspectie si o meditatie in scris, ori de cate ori timpul imi permite.  Unul dintre primele ganduri, cautand inspiratia si scanteia de astazi, a fost despre elementul foc. Am inteles care e nevoia si care e mesajul, asa ca am “aprins focul” imediat ce am ajuns in cabinet. Amestecul meu din difuzor evoca focul si miroase incantator, bogat, fabulous, oriental! Ce atmosfera, ca in 1001 de nopti! Incercati daca nu ma credeti! E un amestec stimulant, pentru energia inceputurilor (asa ca nu e cel mai potrivit seara): Wild Orange, Ghimbir, Cardamon si Cinnamon Bark. 3 uleiuri calde din condimente, care pun sangele in miscare, motiveaza, stimuleaza si energizeaza, impreuna cu portocala, care le sustine cu o nota proaspata de bucurie si optimism.

In alchimie focul este elementul care genereaza caldura, adica energia necesara transformarii. Caldura focului ne da energie pentru viitoarea calatorie. Avem nevoie de energie (nu doar de intentie) pentru a incepe ceva, pentru un proiect nou, pentru a iesi din zona de confort si a pentru a face schimbari.  

Exista o lege a conservarii energiei care spune ca energia nu poate fi creata sau distrusa, ci doar se poate transforma dintr-o stare in alta. Acelasi lucru este valabil si pentru energia psihica: se transforma in mod constant si ne transforma si pe noi insine, ca si realitatea din jurul nostru. Folosind focul in alchimia proceselor psihice, transformam aspectele inerte ale psihicului in aspecte active. Uleiurile esentiale calde, precum cele din condimente, contin elementul foc concentrat. Ne stimuleaza, ajutandu-ne astfel sa punem la treaba energia noastra latenta, stagnanta. Sunt aliati perfecti pentru cei care au nevoie de un imbold sa treaca la actiune, sa isi asume initiativa, sa se conecteze cu starea de determinare, de energie si de curaj.

O recomandare: dozati energia focului, astfel incat sa va propulseze, nu sa va arda! Si nu e pentru oricine, nici pentru orice ocazie. Uneori focul trebuie temperat, daca e vorba despre o persoana (sau o etapa din viata) cand e mult foc prezent.

Comentarii