Medicina forestiera si beneficiile sale pentru sanatate si imunitate

Medicina forestiera si beneficiile sale pentru sanatate si imunitate
Termenul de medicina forestiera s-a nascut in 1982 in Japonia. In prezent mai multe paduri din Japonia exista trasee terapeutice pentru terapia prin "imbaierea in aerul padurii", cabinete medicale pentru evaluare si recomandari, si restaurante care prepara hrana si ceaiuri din vegetale oferite de padure. Milioane de oameni din toata lumea, in primul rand japonezi, isi gestioneaza stresul, se relaxeaza, se incarca si se trateaza, practicand constient "imbaierea in padure" in timpul plimbarilor prin padurile catalogate ca zone medicale forestiere.

Am fost fascinata sa descopar despre medicina forestiera si despre magia si beneficiile naturii, pe care de atatea ori le-am simtit si eu pe pielea mea, fara sa stiu si in mod constient ce bogatie se ascunde acolo si cum o putem folosi cu stiinta!

Sunt numeroase studii, daca aveti curiozitatea sa cautati. Verdele padurii vindeca, si asta nu e poveste. Sunt studii care au demonstrat ca oamenii sunt mai sanatosi pe strazile cu mai multi copaci, iar bolnavii spitalizati in saloanele cu vedere spre copaci se insanatosesc mai devreme decat cei din saloane cu vedere spre cladiri. Sunetele padurii calmeaza sistemul nervos si ne conduc catre linistea cognitiva. Solul contine o bacterie pe care o inhalam in timpul mersului prin padure - mycrobacterium vaccae - si care stimuleaza sistemul imunitar. Aerul padurii are o densitate uriasa de uleiuri esentiale vindecatoare!

Studiile despre medicina forestiera au dovedit numeroasele beneficii pe care le are "imbaierea in aerul padurii":
  • Scade semnificativ nivelurile hormonilor de stres, cortizol si adrenalina
  • Inhiba sistemul nervos simpatic sau "lupta sau fugi"
  • Stimuleaza si intareste sistemul nervos parasimpatic sau "odihneste-te si insanatoseste-te"
  • Scade tensiunea
  • Fortifica sistemul imunitar
  • Imbunatateste somnul, creste numarul orelor de somn si imbunatateste calitatea acestuia
  • Induce o dispozitie buna, o stare de relaxare si de confort, reduce motivele de tensiune, anxietate, furie, ostilitate, oboseala, confuzie etc.
Dupa o zi petrecuta intr-o padure vindecatoare, beneficiile pentru organism se mentin pana la 1 luna, iar o plimbare de 2-3 ore este o doza de sanatate de care organismul se bucura timp de o saptamana.

Afland despre terapia forestiera si despre faptul ca, bineinteles, poti aduce padurea in casa prin mai multe mijloace, unul dintre ele fiind difuzarea uleiurilor esentiale, am inceput sa difuzez noptile uleiuri din copaci. Dormim in mirosul padurii, ceea ce va recomandam si voua! Cocktailul meu contine Cypress, Eucalipt, Siberian Fir, Pin si amestecul minunat Holiday Peace de la doTERRA. De cand dormim in mirosul fantastic al uleiurilor esentiale de brad, am cel mai profund si mai bun somn de multi ani incoace.

Va anunt ca am pus aromaterapia padurii pe timp de noapte pe lista masurilor obligatorii in terapia depresiei si anxietatii, care sa insoteasca psihoterapia! De mare ajutor, merita garantat!

Imbratisari cu drag,
Monica Bors

Comentarii