Cateva dintre super-puterile uleiului de Rozmarin

Cateva dintre super-puterile uleiului de Rozmarin

Ziua de azi am inceput-o cu o durere de cap difuza si cu mintea in ceata.

M-am gandit la uleiul de Rozmarin. Nu e printre uleiurile pe care le aleg in mod frecvent, insa simt ca ma cheama in perioada asta. Il utilizez in special in amestecul Clarity facut de mine - Rozmarin, Menta si Busuioc cu ulei de cocos, la care apelez deseori dupa-amiaza cand lucrez si imi da tarcoale oboseala.

Personalitatea Rozmarinului imi place si o asociez mereu cu performanta intelectuala si cu focusul. E un ulei care ne sustine sa accesam si sa exprimam cat mai mult din potentialul nostru si sa atingem performanta. Andrea Butje il descrie ca un domn proprietar de centru de performanta.

Azi am pus in difuzor cate 1 picatura de Menta, Busuioc si Tamaie si 3 picaturi de Rozmarin. Cu Rozmarin am dat si pe la tample si pe ceafa. Si-a facut efectul ca de obicei, durerea de cap a trecut si mi-am simtit mintea limpede. Mirosul a persistat si m-a tot chemat sa il mai aplic de cateva ori, sa il simt mai intens.

M-am tot gandit azi la Rozmarin, de ce ma cheama. Iata cateva dintre super-puterile Rozmarinului, cu care rezonez in mod special acum si pe care vreau sa le impartasesc cu voi:

- Are un efect stimulant deosebit asupra sistemului nervos, creste aportul sangvin catre creier - creste performanta cognitiva, atentia, starea de vigilenta, concentrarea si memoria
- Lucreaza pe cel de-al 3 lea ochi, pe glanda pituitara (glanda endocrina cu cea mai mare influenta din organism) si pe hipotalamus
- Regleaza activitatea axei HPA - hipotalamus-pituitara-suprarenale-gonade, cu rol benefic asupra fertilitatii
- Excelent tonic pentru energia yang
- Este bun pentru refacerea energiei dupa boala sau dupa o perioada aglomerata
- Tonic hepatic
- Bun sprijin pentru cei care fac schimbari sau sunt in perioada de tranzitie, ajuta la depasirea dificultatilor de adaptare. (Eu am lasat astazi sa circule aroma Rozmarinului prin tot spatiul, sa ajunga si la colega noastra noua si sa ii dea o mana de ajutor in acomodare.)


Cu mult drag,

Monica Bors si echipa AromaTools SHOP

Comentarii