Uleiul esential de Trandafir / Rose (Rosa damascena), o adevarata comoara

Uleiul esential de Trandafir / Rose (Rosa damascena), o adevarata comoara
Tin in mana o comoara! Probabil va ganditi la pret si asa este, e o mica "comoara", are cel mai mare pret din toata gama de uleiuri doTERRA!

Sunt pe o linie de curiozitate si atractie fata de uleiul de Rose (Rosa damascena) in ultima vreme. Ceva ma cheama, ceva imi cere sa simt si sa descifrez mai mult. Foloseam touch-ul, acum ma rasfat cu cate o picatura de ulei pur. O data, de 2, de 9 ori, in zile si momente diferite - efecte prompte si intense! Nu pot sa estimez de cate ori e mai potent uleiul pur decat compozitia diluata in touch, insa e greu sa nu observi diferenta. Am folosit cu Vio Neagu uleiuri pure de trandafir aduse de la doua rafinarii, insa marturisesc ca m-am bucurat enorm sa simt cat de viu si de special este uleiul de Rose din sticlutele doTERRA!

Ce e atat de pretios la uleiul esential de Rose? Este uleiul cu cea mai inalta frecventa (320MHz), poate ca asta spune ceva. O parte din codul lui, din semnatura lui distincta este iubirea divina. Vibratia ingerilor este mai inalta decat cea a uleiului de Rose, insa el ne sprijina sa ne crestem vibratia personala si sa ne ridicam rugaciunile spre ingeri!

Are o lista lunga de beneficii si un compus principal care nu se incadreaza in niciuna dintre familiile chimice.

Descoperind informatiile din cursul de certificare, am simtit recunostinta si incantare! Sincer va spun, am gandit: Wow, uleiul asta e raspunsul potrivit pentru multe nevoi, e mega-ajutor in multe patologii neuro-, psiho- si psihiatrice, ca si pentru tot felul de dureri sufletesti care mi-au trecut prin cabinet!!

Iata unul dintre efectele de maestru ale uleiului esential de Rosa damascena:
Are o afinitate pentru neurotransmitatorul GABA, cel mai important neuro-mediator inhibitor central, cu rol major in reducerea excitabilitatii neuronale. Stiti ce inseamna asta? Sprijin imens in numeroase tulburari psihice si neurologice, care sunt asociate nu nivele scazute de GABA!!! Poate stiti, sunt dezvoltate clase de medicamente cu actiune de tip GABA (cu actiune anxiolitica, anticonvulsiva, sedativa etc.), care dau insa dependenta si care sunt asociate cu o serie de reactii adverse!

Intr-o cercetare din 2009 a fost studiat efectul absorbtiei transdermice a uleiului esential de Rose - produce o stare de relaxare, fiind potrivit pentru atenuarea stresului, a depresiei, a disperarii profunde, a anxietatii, a efectelor socului, a modificarilor de dispozitie si a durerilor sufletesti. Este un sedativ al SNC (sistemul nervos central)! Sprijina pe termen lung intreaga fiinta, mintea, inima, corpul si energia personala!

Este antispasmodic si bronhodilatator, este un anti-asmatic prompt si potent!

Nu in ultimul rand, ne daruieste iubire pura, cu fiecare picatura! 

Am insirat, din lista lunga de calificari din CV-ul trandafirului Rosa damascena, doar cateva care il fac nepretuit si care sper sa va fie de folos!

Cu mult drag,
Monica Borș
psiholog, psihoterapeut, aromaterapeut in formare

#rose #trandafir #rosadamascena #uleiesentialdetrandafir

Comentarii